Vores historie

Pavillionens og pandekagehusets historie

Pavillonens historie

Det nuværende Pandekagehus er en vigtig brik i en lang og spændende historie om Kvie Sø.

En sommerdag i begyndelsen af 1930 kom der nogle folk cyklende fra Grindsted til Kvie Sø. For at komme til søen, måtte de cykle forbi gården Søknude og videre ad en markvej. Den daværende ejer af Søknude, landmand Niels Peter Larsen, øjnede en mulighed for at tjene penge og sendte bud efter nogle forfriskninger ved bageren i Ansager.

Efter flokkens besøg steg trafikken af badegæster og i 1932 lod Niels Peter Larsen derfor opføre en pavillon, så badegæsterne kunne komme ind at sidde og nyde deres mad og drikke. Der blev bygget et beboelseshus til pavillonen. Niels Peter Larsen kunne nu reklamere med: "KVIE SØ førsteklasses badested".

I 1960'erne havde Kvie Sø sin storhedstid som badesø. Folk fra nær og fjern velfartede til den lille jyske perle på heden. I 1965 ryddede Kvie Sø forsiden af "UDE OG HJEMME" og en 4-sidet reportage beskrev stedet som Den Jyske Riviera midt ude på heden. Tusindvis af badegæster kom til søen hver dag i sommersæsonen.


Pandekagehusets historie

I 1995 kom vi, vores fire børn og den 5. på vej fra Holland til Danmark for at drive landbrug, men med en stille drøm om at finde et sted som dette.

Vi fik mulighed for at overtage stedet her i november 2004 og omdannede den gamle "Afholdspavillon" til en hyggelig familierestaurant med speciale i hollandske madpandekager og belgiske øl.

Ved pandekagehuset er der en stor terrasse med udsigt over søen, hvor man kan nyde sin pandekage, øl eller en kop kaffe med hjemmebag.

For vores små gæster er der gode legemuligheder på legepladsen foran pandekagehuset, eller er vejret knap så godt, så er der også en dejlig stor indendørs legeplads.

Vi vil bestræbe os på, at du får en god oplevelse her ved søen og vi glæder os at byde jer velkommen.

Med venlig hilsen,
Henk og Herreen